Pieniny na kole s Rapantem

15.12.2015 17:14

1. – 4. září 2016 (čt-ne) č.zájezdu 5201096, přihlášeno 29 osob, uvolnila se dvě místa!!

Zájezd do turisticky velmi atraktivní oblasti Slovenska, Národního parku Pieniny s kouzelnou přírodou. Projedeme se taky pod vrcholky Belianských Tater s nádhernými výhledy na ně, navštívíme krásné dřevěné kostelíky a svezeme se na pltích (vorech) atraktivní částí Dunajce. Uvidíme to nejatraktivnější, co tato oblast nabízí. Vhodné pro silniční (treeková) kola. Trasy vedou zvlněným terénem a je možné je kombinovat s pěší turistikou a poznáváním památek. Navštívíme palírnu slovenské vhisky „Nestville park“ a okoupeme se v termálních bazénech ve Vrbově a Vyšné Ružbachy.

1.den: odjezd brzy ráno z Přerova, Lipníka a Hranic dále na Žilinu, Ružomberok, Trstenou do polského města Nowy Targ. Vyložení kol ve vesnici Lopuszna. Prohlídka dřevěného kostelíku a muzea na statku. Na kolech kolem Dunajce přes Harklowu (dřevěný kostelík) do vesnice Debno. Zde prohlídka dřevěného kostelíku z roku 1335 s nádhernými a velmi cennými malbami na dřevě. Kostel je památkou UNESCO. Dále na kolech kolem jezera Czorsztynskie s nádhernými výhledy na Tatry a k hradu Niedzica. Prohlídka hradu nad jezerem (celkem cca 31 km). Naložení kol a odjezd na ubytování, veřeře, nocleh.

2.den: po snídani autobusem přejezd do Červeného Kláštora. Plavba na pltích (vorech) po Dunajci. Vyložení kol a do Prielomu Dunajce a kolem řeky do Červeného Kláštora (celkem cca 11 km). Prohlídka kláštera Červený Klaštor. Zájemci možnost turistiky na polské straně – Trzy Korony - Zámková Góra – Stromowce Nižné – dřevěný kostel (cca 4 hodiny). Naložení kol a odjezd na ubytování, večeře, nocleh. Zájemci mají možnost jet na kole až na ubytování (cca 25 km).

3.den: po snídani autobusem přejezd do Ždiaru. Vyložení kol a pod Belianskými Tatrami do Tatranské Kotliny. Prohlídka Belianské jeskyně. Dále na kole po krásné nové cyklostezce do Spišské Belé, Kežmarku a do Vrbova (cca 39 km). Naložení kol. 2 hodiny koupání v termálech. Návrat na ubytování, večeře, nocleh.

4.den: po snídani na kolech přímo z ubytování přes Kamienku, Jarabinu, Litmanovou na poutní místo Zvir. Zpět do Staré Lubovně – prohlídka hradu, skanzenu a případně středověkého vojenského tábora. Na kolech do obce Hniezdné (cca 35-40 km) a prohlídka expozice tradičních řemesel kraje, lihovaru a výrobny slovenské whisky vč. ochutnávky. Naložení kol a odjezd do Zlína. Návrat do 22.00 hodin.

cena : 4.890,-Kč/osoba 

Cena zahrnuje: dopravu autobusem, vozík na kola, 3x ubytování s polopenzí, průvodce, orientační mapky s popisem doporučených tras, obecní poplatky, pojištění CK proti úpadku a kompletní cestovní pojištění typ B.

 

Slevy : včasný nákup (smlouva a záloha 1.000,-Kč/os.) do 10.1.2016 - 200,-Kč

do 29.2.2016 - 50,-Kč, je možno čerpat příspěvek od zaměstnavatele z FKSP aj. na fakturu

děti do 15 let a účastníci ve zralém věku nad 50 let - 50,-Kč

každý další vícedenní zájezd pořádaný CK Rapant Zlín v roce 2016 - 50,-Kč

Ubytování : soukromý penzión v obci Vyšné Ružbachy. Pokoje jsou dvoulůžkové, na přání i třílůžkové se

sprchou a WC na pokoji. Na pokojích jsou TV a lednice. V areálu za poplatek tenisové kurty. Zájemci mohou dále využít termální bazény v obci.

Stravování : polopenze. Po trase jsou hospůdky a obchůdky.

Doprava: zájezdovým autobusem. Kola umístěna v závěsném vozíku – nakládání při odjezdu.

zájezdu se mohou zúčastnit i turisté – pohodová i náročnější turistika

dle zdatnosti

www.turistika.cz/vylety/plavba-po-dunajci

ww.rapantaspol.cz 573 776 580 rapant@rapantaspol.cz

Zpět